פאות

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 28/10/05 01:37 כה בתשרי התשסו

שאלה

שלום כבוד הרב

יש עיניין לגדל פאות? ואם כן למה?

תשובה

בס"ד
שלו'
סליחה על העיכוב רק היום התחילו להודיע לי על השאלות המופנות אלי באתר.
בשו"ע יו"ד קפ"א נפסק לגבי פאות הראש שאסור לגלחן בתער ויש אוסרים ב"כעין תער" - גזירה סמוך לבשר. זאת אומרת שאין מצוות עשה לגדל את הפיאות אלא העיקר הוא שלא לגלח אותן, וכבר נהגו כולם שלא לגלח כלל את הפיאות סמוך לבשר.
אמנם לגדל פאות ארוכות תלוי במנהגים השונים. בתימן בה שמרו על המנהגים בצורה הקרובה לדרך שנהגו בימי התלמוד, גידלו פאות ארוכות וקראו להן סימנים, לאמר שהן הסימנים שבהם ניכר יהודי מגוי. במזרח אירופה החסידים נהגו לא לגזור כלל את הפיאות, המתנגדים גידלו פאות עד לקו תחילת הזקן עפ"י האר"י הקדוש.במערב אירופה וברוב ארצות אפריקה אסיה לא גידלו פאות.ראה מה המנהג הנכון לגביך אך שים לב שהפאות תהיינה מכובדות ככל דבר מצוה, שההתעסקות בהידור מצוה של הפיאות לא תהיה על חשבון גופי תורה.
בברכה
אחיה שלמה אמיתי