פאב

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 17/12/11 22:22 כא בכסלו התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב.

בתקופה האחרונה לאחר שרוב חבריי ואני השתחררנו משירותנו הצבאיים התחילה להיווצר מגמה שכמעט כל חבריי (שומרי מסורת ודתיים) יוצאים לפאבים כמוקד בילוי עיקרי (יש לציין שכל הפאבים אינם כשרים ופתוחים בשבת- אך החברים מזמינים רק משקאות אלכוהולים בין בבקבוק בין בכוס), מה שיוצר מצב שבו רוב הפעמים אני נשאר לבד בביתי מכיוון שאין בכוונתי לצאת לפאבים מחשש לאיסור הלכתי.

האם לדעת הרב יש מקום איכשהו להקל כן לצאת לפאב בלי להזמין כלום ורק לשהות במחיצת החברים (מודע אני לחשש ממראית עין) או שעדיף בעניין זה להתרחק כמה שיותר ממקומות אלו?

תשובה

לטל שלום

כפי שאתה מבין לבד; פאב אינו מקום בילוי מומלץ; לא רק בגלל מראות לא צנועים וכדומה; אלא בגלל האוירה הכללית. מן הסתם השהות שלך בפאב עם חבריך לא תוסיף ליראת השמים האישית שלך; וזאת מעבר לבעיתיות של מראית עין כפי שציינת וסיוע בידי עוברי עבירה.
מה עוד שלפי שאלתך אני מבין שלא כל מערכת היחסים שלך עם חבריך מותנית בישיבה איתם בפאב.
בקיצור, אני ממליץ לך להימנע מזאת ולמצוא דרכים אחרות להתחבר עם חבריך.

בהצלחה חגי