עשה לך רב מנין?

חדשות כיפה הרב שי פירון 21/03/09 21:50 כה באדר התשסט

שאלה

שלום!

אני עתיד להתחתן בחודש אוגוסט אי"ה. אני חוזר בתשובה וגם בת זוגתי.כבר שנה וחצי אני משתתף בשיעורים של רב חרדי תלמיד חכם אשר משתייך לעדה שלי (תימני) וגם נולד וגדל באותו אזור שאני גדלתי כך שהרקע זהה מה שמאפשר עצה והדרכה נכונה. אני לא משייך את עצמי לשום זרם וקיימת בי הפתיחות להקשיב ולקבל מחרדי או דתי לאומי ואף חסידויות כאחד. בעקבות החתונה המתקרבת בע"ה העלתה בת זוגתי (שמשתייכת לזרם הדתי לאומי) שאולי אין זה נכון שהרב שלי החרדי יהיה הרב שלנו. ורציתי לשאול האם זה נכון לעשות זאת ולקבל עלינו רב חרדי כשיש צד אחד שפחות מזוהה עם הגישה הזאת? ואם אין בעיה שכל אחד מהצדדים יחזיק ברב אחר?

טענתי בנושא הזה היא שהשו"ע הוא אותו שו"ע והגמרא היא אותה גמרא. והיא אינה מסכימה איתי אך אינה יכולה לעמוד על ההבדלים בין הצדדים ולכן הייתי שמח אם תוכל לעמוד על ההבדלים בין שני הזרמים האלו (הדתי לאומי מול החרדי).

בתקוה שעד שאני אקבל את התשובה ממך יבוא משיח צדקנו ויגאל אותנו מכל פילוג ולו הקטן ביותר ב"ה.

תודה מראש עומרי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,

ראשית אני מבקש להדגיש שבדברי תשובתי אינני מבקש להציג עמדה שיפוטית - נכון/לא נכון* צודק/טועה.
אני מבקש להציג בפניך את הפרולבטיות של עמדתך.

אכן - שולחן ערוך הוא אותו שולחן ערוך. אבל - האם עם ביאור הרמ"א והמשנה ברורה או על פי כף החיים ובן איש חי?
החלוקה בינהם איננה ר ק חלוקה עדתית. יש מניעים רעיוניים העומדים מאחורי הסוגיה והם אלה שמכוונים את העמדות השונות.

האם ברכה על ההלל ביום העצמאות היא ברכה לבטלה?

זו שאלה הלכתית? האם להשקפת העולם, ליחס העקרוני ליום העצמאות אין משקל מרכזי בעיצוב התשובה?

מה היחס לגיוס לצה"ל?
האם זו שאלה הלכתית 'טהורה'? האם יש מציאות של שאלה הלכתית טהורה המנותקת מתפיסת עולם מקיפה?

אבל לא רק בשאלות כאלה באה לידי ביטוי השקפת העולם. גם ביחס למערכת היחסים שבין איש לאישה, גם בשאלת היחס לעובד זר, לתרבות, ללימודי חול ולעשרות רבות של שאלות יש קשר עמוק לשאלת השקפת העולם.

לכן, אני סבור שלא נכון יהיה אם יהיו לכם שני רבנים משני זרמים.

אני סבור שעליכם לבנות בית עם 'כיוון', עם דרך.
לא מוכרחים להחליט עכשיו, מראש. מותר לחפש, להקשיב, לחפש את הדמות המיוחדת שמדברת אל סוד שיח נשמת שניכם.

הרבה ברכה,

שי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן