ערכים מול צניעות

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 19/06/07 15:12 ג בתמוז התשסז

שאלה

שלום וברכה!

אני בחור בן 26 ויש לי ויכוח עם בחורה מסוימת על מהותה תנועת בני עקיבא, לחיוב או לשלילה. הויכוח בין שנינו נסוב על הנקודה הברורה לשנינו, לפיה ישנה בעיה חמורה של צניעות בתנועה וה"נפילות" בה מרובות (גם ל"רציניים" וגם למדריכים יש מעידות רבות, זאת לאחר בדיקה אובייקטיבית של שנינו) אך לעומת זאת אל לנו לשכוח כי בנ"ע תורמת רבות לחינוך הערכי-אהבת הארץ, עזרה לזולת וכו' של הנוער.

ברצוני לדעת אם החשיבות של הצניעות גוברת על החינוך או להיפך, כל זאת בהנחה שהנתונים שהבאנו נכונים.

תשובה

שלום רב,

ראשית, אני לא מקבל את ההנחה כי הנפילות בתנועה מרובות, שנית, הנפילות שישנן , לא בהכרח בגלל התנועה. דווקא הנוער שלא נשאר בתנועה והופך להיות נוער בליין, הנפילות אצלו מרובות יותר. הוא הופך לנוער סלוני דתי.

נכון הוא, כי העירוב הוא לא לכתחילה, ועדיף היה להפריד את התנועה כולה. ולדעתי היום זה מעט ולאט, לעומת היכולת של הנוער להיות צנוע. במיוחד שהיום רוב בתי הספר נפרדים . יש מקומות רבים שאפשר היה להפריד וליצור חברה איכותית יותר. אבל, יש גם מקומות וקבוצות, שהפרדה שם תרחיק ותמעט את ההשפעה.

לכן, כל מקרה לגופו , ויש להתייעץ בדבר באנשי החינוך המובהקים שבכל מקום ומקום.

כל טוב, חיים רטיג ישיבת ההסדר בינות רעננה