עקב=רמאות ?!

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 03/04/14 20:39 ג בניסן התשעד

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

למדתי בימים האחרונים כמה פסוקים מהפטרת "שבת הגדול".

בכמה מהפסוקים מופיע השורש ע.ק.ב. בצורות שונות:

"היקבע אדם אלהים כי אתם קבעים אתי ואמרתם במה קבענוך המעשר והתרומה ט במארה אתם נארים ואתי אתם קבעים הגוי כלו " ועוד דוגמאות נוספות.

שוטטתי קצת באינטרנט וניסיתי לחקור את משמעות הקשר ע.ק.ב. לרמאות/שקר, מצאתי את אמרתו של ר' לוי: "לשון ערבי הוא", שם הוא מסביר, כפי שהבנתי, עקב= מקרה של אדם גוזל/מרמה.

רציתי לשאול את כבודו, מהיכן הגיע הפירוש לשורש ע.ק.ב. שמשמעותו רמאות/שקר.

תודה מראש :)

תשובה

בס"ד

שלום רב.

כאשר יעקב לוקח את הברכות של עשיו אחיו, נאמר בתורה: "ויעקבני זה פעמיים" (בראשית כז, לו), ומפרש שם תרגום יונתן, וכן רש"י - שמשמעותו ע,ק,ב זה הינו שקר, עיין שם היטיב.

בברכה