שאלה
שלום... יש לי בעיה פשוט מרגיזה והיא עצלות... אבל לא סתם אלא עצלות ברמות מתקדמות!!! אין לי כח לעשות כלום!!! כן-כייף לי לקום כל יום ב 1 בצהריים ולהיות במחשב ולראות טלויזיה ולישון כל היום... זה נשמע סתם עוד בעיה אבל זה לא! זה באמת נוראי !!! העצלות הזאת אוכלת אותי! מה גם שפעם היה לי לפחות כח רצון הייתי אומרת שאני אקום ב 5 בבוקר או שאני יעשה דיאטה או לא משנה מה אז הייתי עושה את זה ולא משנה מה !היום אני יכולה שעות לבלבל את המוח אבל כלום לא הולך כי אני ישנה כמו בלוק!!! אני ישנה בכמויות מטורפות... וכל הזמן אני אומרת מעכשיו אני מתחילה להתפלל או תהילים וכו' וגם אם אני אומרת טוב אני אתחיל ממשו קטן זה לא הולך!!!! כלוםם!!!! כי באמת באמת אין לי כח!ואז אני מתעצבנת על עצמי שאני מבזבזת את הזמן... בקיצור נורא!!! אין לי כח ללמוד או להתחזק או משהו פשוט אין לי כח!!! בא לי להתבטל!זה מפריע לי מצד אחד אבל מצד שני זה כייף אז מה אני יעשה? אני יודעת שזה נשמע זוועה אבל זאת האמת!!! אז מה אני יעשה אם גם כשאני מקבלת על עצמי דברים ואפילו קטנים אני לא מצליחה כלום? ואני יודעת שאחד הגורמים לזה הוא רק המחשבה שככה במשך כל החיים אני אצטרך להיות במירוץ אחרי עצמי להיות יותר טובה ויותר ויותר זה אחד הגורמים המרכזיים כי אני יודעת שזה לא שאני יתאמץ לקצת זמן וזהו- אלא זה כל החיים!!! ולזה באמת אין לי כח!!!מה הבעיה בזה? לגיטימי שאדם יתעייף מדבר כזה...לא? אני מקווה שתעזרו לי לשנות את הבעיה המעצבנת הזאת... תודה רבה רבה! באמת!
תשובה
שלום וברכה,
אנו מצטערים על העיכוב בהגעת התשובה. פשוט רובו של צוות חברים מקשיבים היה בימים ובשבועות האחרונים בגוש קטיף, ללא חיבור לאינטרנט.
בשורות טובות,
יעקב, בשם כל צוות "חברים מקשיבים".
שלום וברכה,
בהתחלה כשקראתי את שאלתך, התכונתי להסביר לך את כל העניין הזה של "ניצול זמן", וכמה זה חשוב וכו' וכו' וכו'... אבל אחרי שהמשכתי לקרוא, ראיתי, כמו שאת מתארת שיש כאן בעיה אחרת לגמרי. אני לא אומרת שבעיית "ניצול זמן" לא קיימת אבל זה באמת פחות חשוב כרגע. צריכים לפתור את הבעיה מהשורש וזה כבר ישליך על שאר התחומים.
"אז מה הבעיה?!" את בטח שואלת...
תראי, תיארת יפה מאד מה שעובר עלייך, עד כמה זה נמאס לך לא לעשות כלום, ואפילו יותר מזה, את גם מספרת שזה גם משפיע לך על כל התנהלות החיים- החלטות שאת קובעת לעצמך אבל את מתקשה בליישם.
קוראים לזה "יצר הרע"...
ברגע שאת מחליטה לעשות משהו ואת לא מצליחה ליישם אותו זה רק מעיד על כך שיצרך משתלט עליך. את כ"כ רוצה לעשות מה שהחלטת, דיאטה, ללמוד כמו שצריך, להתחזק, ואת בטוחה שאת יכולה ומסוגלת. כשמגיע רגע האמת את מוצאת לעצמך את כל התירוצים בעולם ע"מ לא לעשות את מה שלקחת על עצמך.
אני מתארת את המצב כמו שהוא??
אם כן- זה רק יצר הרע!
את אומרת שפעם כן יכולת להציב לעצמך מטרה ולעמוד בה, אז מה בעצם השתנה? על זה רק את יכולה להשיב,
אבל פיתרון אולי יש...
יש לאדם 2 מרכיבים- יצר טוב ויצר רע. הם בעצם בונים את העולם כולו, לטוב ולרע. אבל הם לא בונים רק את העולם, אלא גם אותך ממש! הכניעה לטוב והמשיכה לרע נמצאים בתוכך, ובכל אחד ואחד מאיתנו, ואז את נשארת עם ההחלטה- יש לך את הבחירה החופשית להחליט עם מי את הולכת, למי את נכנעת. לבחור ביצר הטוב, ולפעול על- פיו זו הבחירה בטוב! את לא רק מרוויחה מזה עשייה טובה, אלא בכך את מסוגלת לנצח שוב ושוב את יצר הרע. זה כמו מאזניים- ככל שהיצר הטוב עולה כך יצר הרע יורד (וההיפך...). הדבר הכי חשוב שאת צריכה לדעת זה ש[להתגבר על היצר הרע זה לגדול! זה להיבנות בצורה מדהימה!! כי את עוברת שלב אחרי שלב, לאט אבל בטוח]. אין לי ספק שבצורה הזאת עוד כמה שנים כבר לא תהיה לך את הבעיה של מרוץ אחרי החיים כי את כבר תהיי מיומנת ומשופשפת בעניין.
תראי, אין לי מתכון פלא, או הוראות מדויקות לעניין. אין גם פיתרון חד משמעי כיוון שזה דורש המון (!!!) עבודה עצמית, המון סבלנות כי דברים לא באים ברגע.
אני ממליצה לך ללמוד על זה יותר, על משמעות העניין ואני בטוחה שהעצלות שאת מתארת תיפתר.
אני ממליצה לך לקרוא גם את הנאמר בקישור שמובא פה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=58929
שיהיה לך המון בהצלחה!
יישר כח ורק טוב...
אודלי-ה
odelya@nana.co.il
[תזכורת]: כתבנו מה שנראה לנו, אבל אין כמו שיחה אישית, דרכה אפשר להבהיר הכל טוב יותר, לשוחח אחד על אחד ולהעלות כל נושא שרוצים, ואפילו ליצור קשר אישי. לכן, אפשר תמיד – בשמחה! לפנות גם לקו הטלפון של חברים מקשיבים, שפתוח בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9 ל1 בלילה, והמספר הוא: 026518388. סודיות מובטחת. אנחנו מחכים!