עצה

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 28/07/11 18:00 כו בתמוז התשעא

שאלה

שלום הרב,

אני בת 21 ונפגשתי כבר עם מספר בחורים.

פגשתי בחור בשידוך ונפגשתי איתו 4 פעמים. הוא בחור עם מידות טובות ויראת שמיים. העניין הוא שאני מרגישה שיש ביננו פער אינטאקטולי. אני מרגישה הרבה יותר מבינה ממנו, אני מהירת תפיסה וקליטה והוא הרבה פעמים מבין דברים רק אחרי כמה פעמיים. מצאתי את עצמי או חוזרת על עצמי שוב ושוב בכדי שיבין או מלכתחילה "מסננת" מילים שכנראה הוא לא יבין.

אני לא יודעת מה לעשות, מצד אחד יש בו דברים טובים. אבל מצד שני ישנו כאן פער אובקיטיבי. אני לא יודעת כמה משקל לייחס לפער הזה והאם זה דבר שנכון לחתוך עליו קשר.

האם יש עניין שהאישה תרגיש שהגבר יותר חכם ממנה? או שזה עניין שולי? חשוב לי להמשיך ולהתפתח מבחינה אינטאקטואלית.

אשמח לשמוע עיצה. אני מרגישה שעניין החוכמה הזה גולש מעבר לשיחה אלא מתבטא בהרבה תחומים בחיים. אני חוששת שלא אוכל לסמוך עליו בעיניים עצומות שיעשה משהו עד הסוף, שעל הכל אני אצטרך לפקח. מהקצת היכרות שלי איתו התרשמתי שזה כך. גם קשה לי לעקוב אחרי הדברים שלו, הוא לא הכי ברור בעיני.

אציין שהוא אומר לי לחזור שוב ושוב כי הוא באמת רוצה להבין אותי, זה קוסם לי שבנ"א באמת רוצה להבין אותי אבל זה מתיש אותי לחזור על עצמי, אפילו מאד כאב לי הגרון מהעניין..

אוסיף ואציין שחשובים לי 4 דברים: תורניות, חכמה, אכפתיות וחברתיות. לרוב מה שקורה זה שאני פוגשת בחור שיש בו רק שלוש דברים מתוך המכלול (כל פעם משהו אחר חסר..) ולכן פוסלת. (או שפוסלים אותי קודם..) האם זה ראלי לצפות למצוא את כל הדברים האלה בבחור אחד?

תודה

תשובה

שלום רב,
אם את מרגישה כעת פער ביכולת האינטלקטואלית וכפי שאת מתארת, לענ"ד את צריכה לחתוך ולהמשיך הלאה, בגילך הצעיר עוד תמצאי את הבחור הראוי לך.
לב טוב זה העיקר, אבל יכולת שיחה לא פחות חשובה. הגבר לא צריך להיות יותר חכם מהאשה אבל הם צריכים להיות בגוה העיניים אחד כלפי השני, כי אחרת יתקעו שיחותיכם.
מעבר לנקודות שהבאת שחשובות לך, יש את הדבר החשוב ביותר, שיהיה לך טוב איתו, ואת זה אין לך.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת "בינות" רעננה.