עצה בלימוד

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 14/12/01 08:23 כט בכסלו התשסב

שאלה

לכב' הרב ויצמן

במסגרת הישיבה בה אני לומד אני מקדיש חצי שעה ביום ללימוד הלכה - משנה ברורה. אני רוצה במקביל לעשות חזרות. הייתי שמח לקבל עצה איך לעשות חזרות הכי טובות במסגרת הזמן הנ"ל.

תודה רבה.

תשובה

שלום רב

על מנת לעשות במקביל חזרות יעילות סכם בקצרה תוך כדי לימודך. כך גם תזכור יותר טוב. בסוף נושא (שבת / יו"ט / חול המועד וכד') עשה חזרה על פי הנקודות שסיכמת.
בסוף כל כרך של המשנה ברורה עשה חזרה כללית מתוך הספר.
[לחילופין אפשר להשתמש ב'טוש' מדגיש ('מרקר') ולסמן את עיקרי הדברים בתוך הספר, ואז לעשות חזרה כנ"ל.
הערה: יתכן שכדאי שתקדיש ללימוד הלכה יותר מחצי שעה.
(מסופר על אדם שבא לר' ישראל מסלנט ואמר לו: יש לי חצי שעה ללמוד ביום, מה ללמוד, מוסר או הלכה?
ענה לו ר' ישראל: תלמד מוסר ותגלה שיש לך יותר מחצי שעה ביום).