עמלק ונאציזם

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 15/01/13 18:18 ד בשבט התשעג

שאלה

ידוע שיש למחות את זכר עמלק מכיוון שכל תכליתו היא רוע, הוא מוסיף רק רע לעולם, ועל מנת לתקן את העולם יש להשמידו (מצוות השמדתו על פי מוצא התבטלה לאחר סנחריב, בכל אופן שאלתי היא על עיקרון המצווה).

אני שואל מה ההבדל בין היהודי המקיים מצווה זאת מפני שאמרו לו שבכך הוא מתקן את העולם, לבין אותו נאצי בשואה שהשמיד את העם היהודי מפני שאמרו לו שיהודים מוסיפים רק רע לעולם, ולכן יש להשמידם.

איפה נקודת השוני בינינו(=העם היהודי) לבינם(=הנאציזם)?

תשובה

שלום וברכה

ההבדל הוא פשוט: אנו צודקים והם לא. עכשיו השאלה כיצד ניתן למדוד מה אמת ומה שקר. אני ממליץ לך 2 אפיקים: קריאת ספרו של הרב יוסף קלנר "הקריטריון לאמת" (ניתן להשיג באתר של בני דוד עלי), או לחילופין שמיעת סדרת השיעורם הזו
http://www.meirtv.co.il/site/archive_new.asp?cat_id=3742