עמלות סוכן ביטוח

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 24/08/06 23:09 ל באב התשסו

שאלה

כסוכן ביטוח העובד מול מספר חברות עם הסכמי תיגמול שונים בכל חברה: בפני שתי אפשרויות הנוגעות לתכנית ביטוח עם חסכון לפנסיה . באפשרות א' יש מרכיב של בונוס התמדה ללקוח שיתמיד בתכנית לאורך שנים ולעומת זאת אם יפסיק את התכנית לפני נקודת הזמן המזכה צבירת הזכויות שלו תפגע ביחס לאפשרות ב' שבה אין מרכיב בונוס התמדה, אולם התכנית היא ללא כל התניה ומאפשרת צבירת זכויות גבוהה יותר מאפשרות א' (במידה והמבוטח יפסיק את תכנית א' כאמור לפני נקודת הזמן המזכה).

תיגמול העמלות שלי כסוכן טוב יותר באפשרות ב' מאשר באפשרות א'.

שאלתי היא: איך עלי לנהוג במקרה כזה , והאם אני יכול לנהוג בדרך העדיפה עלי?

תשובה

הבעיה כאן היא גניבת דעת אבל היות וברור ללקוח שאתה עובד של חברת ביטוח, הרי כשהוא בא להתייעץ איתך הוא מודע לכך שאתה מחפש את טובת החברה שלך.
לכן אם אתה לא משקר או מטעה אותו אלא פשוט לא מיידע אותו על האופציה הנוספת- אין בכך בעיה.