עלינו לשבח

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 27/07/11 13:19 כה בתמוז התשעא

שאלה

כבוד הרב שלום,

רציתי לדעת מה עושה אדם שיושב בבית כנסת והוא לא קשור למניין והציבור מגיעים לעלינו לשבח.

אותו אדם יושב ולומד, האם הוא צריך לעצור את הלימוד ולהגיד איתם ביחד או רק להשתחוות?

תודה

תשובה

שלום רב,
האליהו רבה כותב כי אביו נהג לאומרו עם הציבור. וכך כתב המשנ"ב או"ח ס"ה סק"ט וזה לשונו:
(ט) שקורין ק"ש - וה"ה [יב] שאר דבר שהצבור אומרים כגון תהלה לדוד או [יג] עלינו קורא עמהם שכן דרך ארץ:

וכך הובא בספרות ההלכה בת זמננו.לכאורה נראה כי גם לומד היה חייב לעצור ולומר התפילה בדומה לקריאת שמע שלא להיבדל מן הציבור. ובעוד שבקריאת שמע ישנה אפשרות לקרוא רק פסוק ראשון, בעלינו לשבח צריך לקרוא כולו, כיון שאם אינו עומד ואומר התפילה נראה כפורש מן הציבור.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת "בינות" רעננה.