עליית קטן לתורה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 30/09/02 15:55 כד בתשרי התשסג

שאלה

ישנו מנהג בשמחת תורה לעלות ילדים קטנים לברך על התורה. האם יש לזה היתר?

תשובה

שלום רב לך איתן,

מעיקר הדין, מותר להעלות קטן אפילו ביום רגיל כמבואר בשו"ע סימן רפ"ב סעיף ג'. אבל האשכנזים לא נהגו כך בכל ימות השנה, כמבואר במשנה ברורה סימן רפ"ב אות י"ב.
בשמחת תורה - התירו משום כבוד התורה להעלות את כולם ואפילו קטנים.
וכתב בסימן תרסט בהגה "עוד נהגו לסיים התורה אף על קטן העולה" וכתב המשנה ברורה בסימן רט"ז "... אף שכתבנו שיהיה המסיים מוכתר בתורה, מעיקר הדין גם קטן יכול לסיים.

בברכה
צבי קוסטינר