עליה של ילד קטן לתורה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/12/02 08:27 כט בכסלו התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום רב!

אני בן-8 שנים ובשבתות אני בדרך כלל מתרגם את הפרשה ולפעמים אני עולה לתורה מוסיף.שבת מקץ יש בר מצווה בבית הכנסת וחתן בר מצווה עולה חמישי. אני שואל האם אני יכול לעלות לתורה שישי

ולא מוסיף? אנחנו בבית הכנסת נוהגים שילד בגיל כמוני עולה לתורה מוסיף.(שישי)

בתודה מתן יחיא כתה ג"

תשובה

ב"ה

מתן שלום.

אני מתנצל על האיחור בתשובה אבל מעניין אותי איך נהגת בסופו של דבר ?

דע כי עליית קטן לתורה תלויה במנהגי הקהילה ובנוהגי בית הכנסת.אני חושב ששאלה כזו צריך להפנות לרב בית הכנסת או לחכם הקהל.
כי יש קהילות שנהגו כן לעלות קטן ויש שלא.
על מנת שלא תווצר מחלוקת יש לנהוג על פי המנהג הקבוע בבית הכנסת.

להרחבה עיין נא בשולחן ערוך סימן רפב'

בברכה,

עוזיאל