עליה לתורה בחצר בשמחת תורה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/09/02 19:52 כד בתשרי התשסג

שאלה

שלום רב לכבוד מעלת תורתו. :

1) אני מעדיף ( בלי נדר ! ) זה זמן מה לא להשתמש במכונות גילוח אלא לגדל זקן ( לא זקן עבות ) ומידי פעם להשתמש במספריים עם מסרק ל"יישרו".

באיזה אופן ניתן להשתמש במכונת תספורת חשמלית ליישור הזקן ובמספריים ( קטנות מאוד ) ?

2) ב"שמחת תורה" נהוג במקומנו להעלות את כל המתפללים לספר תורה ל"מוסיף" ( חזרה על קטע "מעונה" שוב ושוב ב"וזאת הברכה" עד לעליית החתנים ).וכדי לקצר בזמן הדרוש לכך , מוציאים ספר תורה נוסף להעלאת העולים הנ"ל לחצר ביהכנ"ס,

- האם צריך שיהיו גם עשרה לפחות שם ?

- האם נכון לעשות דבר שכזה ?

- ולעניות דעתי העובדה שאין בעצם הפרדה שלא כמו בתוך ביהכנ"ס בין גברים לנשים שאכן נוכחות בקרבת מקום. ( זאת הסיבה שהעדפתי לעלות -נראתה לי ההזדמנות האחרונה שלי לעלות בכל חודש תשרי לתורה - בתוך ביהכנ"ס).

תשובה

בס"ד

א- לא לנגוע בעור.
ב- צריך שיהיו גם עשרה לפחות.
- נכון לעשות דבר שכזה
- אם אין הפרדה בין גברים לנשים - אסור.