עישון

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/02/02 10:38 כב בשבט התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום!

הייתי רוצה לדעת מדוע ישנם אנשים דתיים ואפילו חרדים רבים שמעשנים על אף האיסור של "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם"

מצפה לתשובה במהירה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלומות!

באמת אינני יודע על מה סומכים. והנה רציתי להביא בפנייך את תשובת הרב פינשיין בעניין זה:

"אבל ודאי מן הראוי לכל איש ובפרט לבני תורה שלא לעשן מאחר שהוא חשש סכנתא ואין בזה שום תועלת וגם הנאה לאלו שלא הורגלו בזה וממילא ודאי אין להתרגל לזה ולא יניח אדם לבניו הקטנים שיתרגלו בזה אף אם הוא עצמו נתרגל, וגם בלא ענין חשש הסכנה הזה יש לאסור להתרגל בזה דהא ודאי אין להמשיך עצמו לרבוי תאוות והנאות, אלא אדרבא מהראוי לכל אדם למעט עצמו מתאוות ותענוגים יתרים."

וזה מבלי להדגיש את הנזק הגדול שגורם המעשן לאחרים!

בברכה,

שי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן