עין רעה

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 05/06/05 08:31 כז באייר התשסה

שאלה

שאלתי לכב' הרב הינה מעט מוזרה. לפני מספר חודשים רכשנו דירה חדשה, כאשר בסיס המעבר לדירה זו נבע דווקא מטעמים של מצווה.

"הבעיה" הינה שהבית ברוך ה' נראה לא רע בלשון המעטה (על אף שרכשנו אותו במחיר מציאה), וכאשר באים אורחים לבקרנו - לרוב שאינם בעלי אמצעים- יש לנו רושם של קינאה מצידם...

אנו משתדלים בכל יום להודות לקב"ה על הבית שזיכנו, יחד עם זאת רצינו לדעת האם ניתן/יש צורך לעשות משהו בנושא הקינאה, שכן הדבר מציק ומפריע לנו.

תשובה

שלום וברכה

נסו עד כמה שאפשר שלא להחצין את הדירה לפני המבקרים אלא להתנהג בצורה טבעית וכך תוכלו למנוע משהו מיצירת קנאה.כאשר תארחו את האורחים דברו איתם על מיני נושאים שונים ולא על הדירה ועל המראה שלה
כל אחד צריך לעבוד על עצמו ולמנוע עצמו ממידת הקנאה.
בברכה
מאיר נהוראי