עין הרע

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 27/09/11 11:38 כח באלול התשעא

שאלה

שלום רב,

שתי שאלות לי, ושתיהן באות מתוך חרדה גדולה. אודה מאוד לרב אם יוכל לעזור ככל שביכולתו:

1. אנחנו כ-30 חבר'ה במה שהיה קרוי פעם "השבט".

בקשר גם היום, בגיל 23.

ב-8 השנים האחרונות נפטרו 6 אבות/אמהות של חבר'ה, חלקם מסרטן וחלקם מהתקף לב. כשהיינו יותר קטנים מתו גם שני הורים לשני חבר'ה נוספים (כולם מתוך קבוצה של 30-40 בנים ובנות).

שליש מהחברים הם יתומים, אחד מהם אף משני הורים.

נוסף על זה, אחד מהבנים בחבורה נהרג בתאונת דרכים לפני שלוש שנים.

עכשיו אבא של עוד אחד מהחבר'ה חולה ובמצב לא טוב.

מזמן כבר דיברנו בינינו שמשהו פה לא טבעי, וזה רק נמשך.

מה עושים? את מי שואלים? איך מתייחסים?

אני לא מאמין גדול במיסטיקה, אבל משהו קורה פה וזה מפחיד מאוד...

2. בין שאר תכונותיי השליליות אני גם די צר עין (משהו משפחתי).

יש לי חברה טובה שאני קשור אליה מאוד וגם היא אליי.

החברה הזאת, טוב לה בחיים, ברוך השם: בריאה, יפה, חכמה, בעלת מקצוע יוקרתי ומשמעותי מאוד עבורה, חיי נישואין טובים ומצב כלכלי מצויין. כעת היא בהריון שלישי.

אני חושב שאני מקנא בה ואני מאוד מאוד חושש שאפילו לא במודע אני עושה לה עין רעה.

איך אני משנה את זה/ מסיר את זה?

אם חס וחלילה יקרה לה משהו אני אאשים את עצמי ואשנא את עצמי כל כך.

איך אני אצליח לפרגן לה ב100%? (אם לאדם שאני כל כך אוהב כמוה אני לא מצליח לפרגן, מסכנים אלו שאני לא אוהב...)

אז איך אני משנה את התכונה בהקדם, ואיך אני מבטל עין רעה שכבר עשיתי?

תודה מראש

שנה טובה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שבוע טוב ושנה טובה

קראתי את דבריך המצערים, ואכן, מדובר בנתונים קשים וחריגים.

ייתכן ומקום המגורים הוא המשפיע - וכבר היו דברים מעולם (כוונתי לקרינות מסוגים שונים שנפלטות ממפעלים או מאנטנות וכיו"ב).

כמובן שאפשר לראות בכך גזירה עליונה מסיבות שאינן ידועות לנו, אך איני יודע מי יודע לומר מדוע ולמה ולהסביר את דרכיו הנסתרות של הבורא.

אכן, יש כאלו העוסקים בדברים מעין אלו, לרבות ברכות וסגולות. איני מצוי בזה, ולצערי לא אוכל להפנות אותך אל מישהו כזה.

באשר לשאלתך השניה - כמדומני שכבר אמרו קדמונים שקל יותר ללמוד 1000 דפי גמרא מלשנות תכונה אחת...
אין מתכונים וקיצורי דרך בשינוי תכונות ומידות.
נראה לי שכדאי להתאמן ב´עין טובה´. להשקיע בכל יום כמה דקות (פעם ביום, או שלוש, או חמש...) במבט בעין טובה על עצמך, על הסובב ועל אחרים. אולי ´אימון´ זה יקדם אותך בתחום זה.
כדאי, אולי, גם להרבות במעשים טובים וחיוביים. הטוב גורר אחריו את הטוב.
כל זה לא בגלל שאתה ´עושה לה עין רעה´, אלא שאין הרבה דברים חשובים לחיי החברה מאשר היכולת לראות את הזולת בעין טובה, ולפרגן לו.

כל טוב ובהצלחה

אורי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן