עין הרע או אזהרה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/09/02 09:15 ה בתשרי התשסג

שאלה

שלום אדוני הרב!

בזמן האחרון כל דבר שאני עושה יוצא לא בסדר, אני מתכוונת לעשות דבר אחד ועושה דבר אחר כאילו ללא כל מחשבה. כל דבר שאני מחזיקה מהיד או שנופל או שנשבר וכל מיני דברים מוזרים ומאוד מעצבנים ביום יום, אבל בהגזמה, יש לי תחושה חזקה שזו מישהי מהעבודה, למרות שלפעמים יש לי הרגשה שכאילו מנסים להזהיר אותי, שאילו הם מן עונשים קטנים לפני עונש גדול, אני לא דתייה ולא מבינה בדברים האלה, אבל למדתי עם השנים לסמוך על החושים שלי, אני בד"כ לא טועה.

אשמח לשמוע את דעתך.

תשובה

ב"ה

בר שלום.

אני חושב שיש לך חושים בריאים ומחודדים עלייך לסמוך עליהם .
עין הרע לא "משתלט" על מי שלא מתעסק עם זה.
כפי שנאמר בתלמוד מי שלא מקפיד בזה לא מקפידים איתו בזה.

נראה לי כי את צריכה יותר רכוז ושלווה פנמיים.
אם זה חוזר על עצמו הרבה את צריכה לבדוק בכוון של A/D/H/D או בכוון של נורולוגיה.

ותמיד תמיד אף פעם לא מזיק לקרוא קצת את שירתו היפה של נעים זמירות ישראל.
מזמור אחד ליום ,ואם המילים קשות תקראי עוד פעם עד שתרגישי מחוברת למילים.

ראי מה כתב דוד המלך בתהילים:
כן בקודש חזיתיך לראות עוזך וכבודך,
צמאה לך נפשי כמה לך בשרי,
בארץ ציה ועייף בלי מים."

בברכה,

עוזיאל