עיין אלקטרונית

חדשות כיפה הרב שי פירון 13/11/01 10:14 כז בחשון התשסב

שאלה

עמ"י עש"ו

שלום רב,

מה דין עיין אלקטרונית בשבת? האם זה נחשב פתיחת מעגל?

ליד השער שלנו יש שני חיישנים בגובה מטר בערך

ובשבת כאשר יוצאים או נכנסים <בינתיים מהספק> זה נעשה בכפיפה

לצערי לא ניתן לנטרל כיוון שהשער הוא בשיתוף עם שכנים שאינם שומרים שבת

בתודה מראש

נטלי

תשובה

ב"ה

שלום לך,

נטלי,

ככל הידוע לי מבלי להיכנס להבדלים בין סוגים שונים של חיישנים יש איסור להכנס לתחום הפעולה של עין אלקטרונית בשבת. הדרך היחידה היא לכסות את העין בשבת.

אינני מכיר את השכנים, אבל לדעתי בהסברה נכונה המבהירה את העובדה שאינך יכולה להכנס הביתה בשבת בצורה נורמאלית, תוכלי להגיע להסכמה עם שכנייך. אין סיבה שלא יסכימו אם תבהירי להם את העובדה שהדבר אסור. אם תרצי, תוכלי לפנות למכון צומ"ת באלון שבות כדי לקבל חומר המבהיר את דרכי הפעולה ומתוך כך - למה זה אסור.
יתכן ויש מנגנונים אחרים בהם מותר להשתמש בשבת עליהם תוכלי לקבל מידע המכון הנ"ל.

בברכה,

שי