עזרה.

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/05/09 22:17 יב באייר התשסט

שאלה

בס"ד

שלום,

האם כולם חוטאים? האם לכולם יש נפילות של חטא? מתישהו נפילה גדולה בחיים?אני כבר חודשים מיוסרת בתוך תהום על הרבה לשון הרע מתוך כעס והקפדה ועל עוד חטא.הידרדרות ממש.תמיד הייתי מאוד רצינית אך השנה-גיל 22.נפילות גדולות. אני לא יודעת איך לקום ואני המומה שהגעתי למצב כזה אני לא יודעת אם ה יקבל אותי כי זה בין אדם לחברו וזה נושא מורכב מידי.האם כולם נופלים? מה עליי לעשות?? תודה רבה! אני חייבת עזרה הצלה עידוד ואמת

תשובה

שלום

אין צדיק בארץ שיעשה טוב ולא יחטא.
על כן, הנחת היסוד היא שאנו איננו מושלמים או כדברי המהר"ל אנו 'מוכנים לחטא', דהיינו בעלי הכנה בסיסית בתוכנו הנוטה לחטא, הוא היצר הרע.

אם חטאת, חזרי בתשובה שלימה. אין דבר העומד בפניה.
למדי את 'מסילת ישרים', בעיקר את מידת הזהירות והמונעים אותה.

ד' אינו מתעלם מחזרה בתשובה 'לב נשבר ונדכה אלוקים לא תבזה' כדברי דוד.

כל טוב