עזרה

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 10/06/04 15:15 כא בסיון התשסד

שאלה

בס"ד

שלום וברכה!

אני בן 23 וב"ה התחזקתי ואני משתדל לשמור את עצמי מכל מיני דברים אתמול לא יכולתי להתאפק וניסיתי אבל ייצרי גבר עלי ונכשלתי בהוצאת שז"ל אחרי זה כאב לי מאוד שזה נגמר ככה כי אני כבר הרבה זמן לא נפלתי בזה.היום בבוקר בתפילה בקשתי סליחה ומחילה ואמרתי בסוף את התיקון הכללי אבל עדיין יש לי הרגשה רעה בבטן שמפריע לי להמשיך ולהתקדם. אני לא שמח אני לא יודע אם הקב"ה סלח על זה מה לעשות הרב? איך להשיב את השמחה לליבי? איזה סייגים לקבוע לעצמי כדי שאני לא אפול שוב בחטא הנורא הזה?

תשובה

10. שלום רב:
יש להקפיד על שמירת העיניים פירוש לא להסתכל בפני נשים ולא בתמונות שלהם כמו כן יש להקפיד ללמוד יותר תורה ובמיוחד גמרא וע"י זה למלא את המוח בקדושה.
"אל תרבה שיחה עם האשה" - נאמר כמו כן כדאי כבר לחשוב על נישואין, חזק ואמץ ! ועל תתן לעצמך למעוד מאחר ומדובר בעבירה חמורה.
מיכאל ברום.