עזרה מההורים

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 29/03/05 19:50 יח באדר ב'

שאלה

שלום לכבוד הרב רציתי לשאול לעצתך

אני חושב להתחתן בקיץ וכיוון שאני ובת זוגתי סטודנטים אנו נצטרך ללמוד ולעבוד כדי להתקיים.אני מאמין שההורים שלי יעזרו לנו למרות שהם בחובה אבל משום מה בת זוגתי לא מוכנה לקחת שקל מההורים שלה כיוון שהיא טוענת שהיא רוצה להסתדר בעצמה. אני מקבל את הטענה וחושב שזה יפה מאוד אבל לדעתי חשוב מאוד שגם ההורים שלה יעזרו כמו ההורים שלי בנוסף ההורים שלה עמידים והם יכולים להרשות לעצמם לעזור. בלי העזרה של ההורים השנה הראשונה ואף השנייה תהיה קשה ואת זה אפשר לחסוך או אולי לצמצם.למה אנחנו צריכים לקרוע את עצמנו אם יכולים לעזור לנו.אני מסיק שלפי זה לבת זוגתי אכפת יותר מההורים מאשר הרגשות שלי. יש לציין מהכרותי עם ההורים אני בטוח לחלוטין שהם היו בשמחה עוזרים.אני מבקש את דעתך מה לעשות?ומי לדעתך צודק בעניין?

תשובה

שלום וברכה

אינני מכיר אתכם, ולכן קשה לדעת מה עומד מאחורי הסיפור שאתה מספר.
לקיחת כסף מההורים היא נושא עדין. לפעמים ההורים מוכנים לתת כסף ובשמחה, אך קבלת הכסף יוצרת אצל ההורים תחושה שהם יכולים להשפיע על הדרך בה חיים הילדים, והזוג הצעיר מאבד את עצמאותו.
לפעמים ההורים מחנכים את ילדיהם להיות עצמאיים כשיגדלו, ואף שהם מוכנים לתת כסף, ילד שגדל אצלם חש שהוא מאכזב אותם בכך שהוא לוקח מהם.

האם שוחחת עם החברה שלך וניסיתם ביחד לעמוד על הנימוק שגורם לה לא לרצות לקחת כסף מהוריה?
האם שוחחת איתה על הנימוקים שלך מדוע כן לקחת מהוריה?

שיחה כזו חיונית כדי לנסות להגיע להחלטה משותפת.
בהחלטה כזו צריך לקחת בחשבון את כל הגורמים שאתם מכירים, לשקול אותם ולהחליט.

ממה שאתה מספר לא נראה שלחברה שלך איכפת מהוריה יותר מאשר מהרגשות שלך. יותר נראה שיש בעיה עם הרגשות שלה מול הרגשות שלך, וזו בעיה שעליכם ליישב ביניכם.

בנושאים זוגיים, בדרך כלל אין צד אחד צודק וצד אחד שאינו צודק. כל אחד מבני הזוג מציג נקודת מבט חלקית.
תפקידכם הוא לשוחח באופן פתוח על הנושא כך שלפני שניכם תהיה פרושה תמונה שלמה.
לאחר שכל אחד מכם מבין את כל התמונה, כדאי שתגיעו להחלטה ביחד, בלא שתחשבו שצד אחד 'נכנע'.

בהצלחה.