עזרה במדרש

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 26/11/12 20:56 יב בכסלו התשעג

שאלה

שלום,

אני צריכה את עזרתכם בנושא חשוב ודחוף ..

אני זקוקה למספר מדרשים (10 בערך) שמייצגים את ערך ה-70 פנים לתורה,שיהיו עמוקים ובעלי מכנה משותף (או מכנה משותף או קשר של סדר כלשהו כרונולוגי נגיד..)

שיראו איך ממקרה אחד יכולים לצאת מספר דעות ו/או כוונות שכולן בדיעבד נכונות..

לדוג'- המתנה ש-12 הנשיאים הביאו (שהייתה זהה) אך כל אחד ראה בה משהו אחר,מזרק 70 הכסף שאחד ראה בו 70 חכמי סנהדרין , השני 70 אומות העולם וכו'..

אשמח נורא אם תעזרו לנו בדחיפות!

תודה רבה,

הדסה

תשובה

שלום וברכה!

לפני שאענה לשאלתך אשאל שאלה - למה את צריכה את זה? האם את צריכה את זה לעבודה כלשהי שאת צריכה להגיש? אם התשובה היא כן, אז מצטער, לא אשיב לשאלתך כי אם אשיב אני אכשיל אותך באיסור גניבת דעת - הגשת עבודה שמישהו אחר עשה במקומך. לכן תחזירי אלי אם התשובה לשאלתי ואם זה לימוד אישי, אשיב לך ואם זה לעבודה וכד' אולי אוכל לכוון אותך, אך לא אתן לך תשובות.

בברכה,

חיים בריסק