עושה חטאים וגם משמינה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/10/04 18:35 א בחשון התשסה

שאלה

כבוד הרב שלום,

הרב, אני כל הזמן עושה חטאים. אני לא יודעת מה לעשות. אפילו בעשרת ימי תשובה עשיתי! אני לא יודעת איך להפסיק... בימים שהולך לי טוב, אז אני לא ממש עושה, אבל בימים שלא הולך לי טוב, אז אני עושה. המון. איך אני יכולה להפסיק את זה?? אני כ"כ רוצה להיות צדיקה!! איך עליי לעשות את זה?

גם התפילות שלי לא משהו. אני לא זוכרת מתי הייתה הפעם האחרונה שהתפללתי בכוונה. והבעיה, שאנשים רואים אותי בתור שיא הצדיקה! ולא נעים כלפיהם... וגם השמנתי נורא בתקופה האחרונה... הרב, אני לא יודעת איך להפסיק עם החטאים האלה!!!!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אני רואה קשר ישיר בין הנפילה בחטאי היצר הרע להשמנה שציינת.
[אין] פיתרון של קסם .
[יש] פיתרון של עבודה.
העבודה הזו היא עבודה הדורשת ממך [שליטה עצמית] ,
וזה תלוי אך ורק בך.כי זו הבחירה החופשית שלך.
המאבק ביצר הוא מאבק של יום יום. ורגע רגע.
ניתן להמשיל זאת למאבק ביצר האכילה.
אנו למעשה נדרשים בשני היצרים הללו ל...דיטאה.בלי אוכל כלל אי אפשר. יש לאכול במינון הנכון את המאכלים הנכונים והמזינים .כשמאוד שמנים צריך להקפיד יותר על הדיאטה אך אנו יודעים היטב שלרדת במשקל איננו סוף פסוק ואיננו סוף המאבק .יש קושי גם לשמור על המשקל וזהו המאבק היומיומי. כך גם היחס לגבי היצר של האדם בכל התחומים .
אך שוב ,כמו בדיאטה אי אפשר רק להתנזר מאוכל מיותר יש צורך בפעילות גופנית ובשתית מים מרובה- כך גם בכדי להחליש את היצר יש צורך בלימוד תורה ובקיום מצוות כפעילות השומרת על רמתו הרוחנית של האדם.

אז קדימה לעבודה!!!!!!!!
גם אם יש מידי פעם נפילה רוחנית אסור להיות עצובים מזה ולהתייאש ולהכנס למרה שחורה-אסור.

ושוב כמו בדיאטה :
יש מי שמצליח לשמור על המשקל בעזרת קבוצת תמיכה,
בתהליך של שמירה על המשקל צריך להשקל אחת לשבוע.
כך גם בשמירה על הרוחניות יש לעשות חשבון נפש ולשפר את הטעון שיפור ולחזק את הטעון חיזוק.

עייני נגם בתשובתי על הבחירה החופשית ב:
"עשיתי עבירה ושום דבר לא קרה"
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=27928

בהצלחה,

עוזיאל