עונש וסחר

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 14/07/04 14:13 כה בתמוז התשסד

שאלה

איך זה יכול להיות, שאנשים טובים שלא עשו רע לאף אחד בחייהם סובלים כ"כ (ממחלה,כסף..) האם הקב"ה לא נותן להם סחר? ואיך הוא נותן להם לסבול כל כך..?

תשובה

שלום רב:
בעיית צדיק ורע לו וכו' – נידונה כבר בספר איוב וניתנו ע"כ הסברים רבים, עלייך לדעת כי לא מחשבותיי מחשבותיכם, הראייה האלוקית היא נצחית אין סופית ולכן אין ביכולתנו להשיגה, ברור לנו שמטבעו של המטיב להיטיב, והקב"ה עושה את המיטב לאדם, לא רק בעולם הבא אלא גם בעולם הזה, כל אדם נברא בעולם לצורך קיום שליחותו, רק הקב"ה יודע מהי השליחות שמוטלת על כל או"א.
איך שלא יהיה חשוב לדעת שאת השכר האמיתי מקבלים בעולם הבא, אשר שם הכל במושגים אין סופיים, לעומת זאת בעולם הזה הכל מוגבל ומצומצם.
בברכת התורה: מיכאל ברום.