עולם הבא

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 01/01/03 19:17 כז בטבת התשסג

שאלה

לפי האמונה היהודית החיים בעולם הזה הם "פרוזדור לעולם הבא" (הרב קוק). ועוד לפי היהדות נשמת יהודי יכולה לשהות בגיהנום עד אחד-עשר חודשים. אם כן יוצא שאת כל החיים בעולם הזה אנו מקדישים מקסימום ל-11 חודשים ב"עולם-אחר". אז למה להתאמץ בעוה"ז אם העונש המקסימלי הוא 11 חודש? ועוד גם אם אתה נשאר יהודי ועובד את אלוהיך זה לא מבטיח לך לא להיות בגיהנום! אני מקווה שתענה לי תשובה בהקדם.

תשובה

שוקי שלום,
אינני יודע מהיכן שאבת את האינפורמציה הזו.
מבלי להיכנס לכל המשמעות של גיהנום.ישנם מדורים שונים של גיהנום.הגהינום שהזכרת הוא גיהנום של אש ששם הרשעים שוהים 12 חודשים,אבל עד שמגיעים לשם עוברים הרשעים בהתאם לחטאים מדורים שונים של גיהנום.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני