עוגה כשרה בתנור לא כשר

חדשות כיפה רבני בית הלל 16/12/14 11:45 כד בכסלו התשעה

שאלה

שלום, אשתי עובדת במשרד ולאחת העובדות הולכים לחגוג יום הולדת עם עוגה. לכבודה של אשתי אופה העוגה מתכוון להשתמש במצרכים כשרים ובכלים חד פעמיים. השאלה לגבי התנור שבו כנראה לא שומרים על כשרות. איך אשתי צריכה לנהוג האם לאכול את העוגה ובכך לא לבייש את מי שהכין או שמא אסור לאכול? תודה רבה

תשובה

אם המוצרים כשרים והאפייה מתבצעת בתבנית אלומיניום חד פעמית, ישנן 2 אפשרויות כדי לאכול את העוגה:

א. אם התבנית הייתה מכוסה מכל עבר, מותר לאכול מן העוגה גם אם התנור לא הוכשר.

ב. אם התנור הוכשר לפני כן, מותר לאכול מן העוגה. כדי להכשיר תנור יש לנקותו מן השומנים והפירורים. לאחר מכן יש להפעילו על תכנית ניקוי עצמי. אם אין תוכנית כזו בתנור, יש להפעיל על חום מקסימלי במצב גריל למשך 30 דקות.

לגבי המוצרים, יש לשים לב שהפירות והירקות נקנים ממקום עם תעודת כשרות.

התשובה ניתנה ע"י הרב רונן נויבירט