עד כמה לומר מה מפריע לי

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 18/09/11 11:15 יט באלול התשעא

שאלה

שלום,

אני נמצאת עכשיו בתקופת ההיכרויות והדייטים למיניהם..

בתקווה ענקית שבע"ה זה יהיה בקרוב ולא ייקח הרבה זמן,

רציתי לשאול לגבי הפעמים בהם אני יודעת שמי שיושב מולי הוא לא האחד,

כשאני אומרת את זה,

עד כמה לומר באמת מה הפריע לי? אני מתכוונת לפעמים שבהם הנקודות שהפריעו לי אלו קווים באישיות שלו,

יש עניין לומר כדי שבאמת ידע לעבוד על הנקודות האלה לפעמים הבאות, לטובתו, או שאין עניין?

אשמח לתשובה!

תודה רבה!

תשובה

שלום רב

שאלה יפה ומרתקת שאלת אותי.

איני יודע תשובה חד משמעית לשאלתך. 'כשם שמצווה לומר דבר הנשמע, כך מצווה שלא לומר דבר שאינו נשמע'.
לכן, לכאורה, הדבר תלוי במקרה ובבחור.
דרך משל, אם התכונה שהפריעה לך היא שהוא אטום ולא קשוב - קשה לראות שדברים שתגידי לו ברגע הפרידה יועילו...
כך גם אם מדובר במראה חיצוני שלא ניתן לשינוי וכו' וכו'.

מאידך, אפ נפתח ביניכם פתח לדיבור אמיתי וכן, והדברים שלך יאמרו בעין טובה ובנחת, ואת חשה שהוא קשוב אלייך, ולא יתרגם אותם לפגיעה (בייחוד על רקע הפרידה...), אז בהחלט כן. אלא שיש להיזהר בדברים הללו מאוד מאוד.

כל טוב

אורי