עבירות תנועה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/09/02 10:20 כג בתשרי התשסג

שאלה

ב"ה

שלום.

מה דעת הרב בענין:

ראובן שנוסע עם שמעון ברכב. ראובן- הוא הנהג.

ראובן עושה עבירת תנועה (מהירות גבוהה, אי מתן זכות קדימה וכד') האם מוטלת חובה להעיר לו על כך? האם יש חובה של "הוכח תוכיח" כאן?

ב. האם מותר לשמעון לשמוח בלב על כך שראובן עשה עבירת תנועה?

מה עושים במצב כזה? (אם בכלל עושים) אני. יש להעיר שלפעמים זה גם לא נעים להעיר, כי זה חלק מהאטרקציה, חלק מהכייף, ואתה רוצה להרוס אותו!

ג. האם כל עבירת תנועה שהיא, זו עבירה על ההלכה? למה?

ד. מי שנתפס ע"י שוטר בעבירת תנועה- האם זה "חילול ה'"?

תודה!!

תשובה

בס"ד

א- חייב להעיר - בחכמה. ולפעמים לרדת מהרכב.

ב- לא. צריך להיות רציניים ולעשות כיפים שאין בהם סכנה.

ג- כן. כי דינא דמלכותא דינא לכל הדעות במה שקשור לתנועה. יש חוקים שהמשטרה בעקרון לא אוכפת ועל זה יש שאלה אם הם הלכה או לא. אבל מה שהיא אוכפת ואין לה מספיק כח אדם לתפוס את כולם - זה חוק ואסור.

ד- חילול ה' קטן - כיון שזה נעשה כהיתר. אבל מי שיש לו הרבה עבירות או עבירות חמורות - זה חילול ה' יותר גדול - לפי חומר העבירות וכמותם.