עבודה

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 14/09/16 21:31 יא באלול התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב.

הוצע לי לעבוד בחברה שקשורה למסחר בבורסה, שוק ההון, שזהו תחום של "העולם הזה" מאוד חומרי. ומכיוון שאני לא מהתחום הזה ואין לי הרבה מושג בשוק ההון אני לא יודעת עד כמה זה ישר לעבוד בזה, התפקיד שלי כולל טלפונים לאנשים ברחבי העולם ולדבר איתם באנגלית שיפקידו כספים בבורסה דרך חשבון שיפתחו בחברה שאני מייצגת, בדקתי באינטרנט וראיתי שהחברה אכן חוקית ורגוליטיבית כלומר יש פיקוח..עם זאת,האנשים שאני צריכה לשכנע אותם לסגור עסקה עם החברה יכולים להפסיד כספים בסכומים גבוהים מאוד, ולחברה אפילו יש אינטרס שזה מה שיקרה, (לא רוצה להרגיש שזה באשמתי חלילה) הבעלים אמרו לי שהכל חוקי ושאני לא אומרת שקרים ללקוחות, עם זאת אני לא שקטה ואני מתלבטת מאוד אם לקבל את התפקיד הזה. נקודה נוספת שגרמה לי להתלבט היא העובדה שדרשו ממני למצוא כינוי, כי זה לטענתם מוכר יותר בעולם

אודה לעצה האם לקבל את המשרה הזאת...

תודה

תשובה

שלום וברכה

רוב סוגי העבודות הם "העולם הזה". אולם, כל זמן שהעבודה מתבצעת באמונה וביושר, וגם השימוש בשכר מיועד לאפיקים חיוביים (גידול משפחה, לימוד תורה ומעשים טובים) אזי העבודה מקבלת ערך רוחני.

באופן כללי, בכל עבודת שיווק יש להכיר את טיב המוצר בכדי שלא תהיה אונאת דברים ורמאות. לכן, אלו המוכרים "מוצרים" של השקעות חייבים(!) להכיר היטב את הנושא, ולהסביר לקונה את כל ההיבטים.

לענ"ד, החברה שתיארת מבקשת להציע לאנשים להשקיע בשוק ההון דרכה. אם הכל גלוי בפני הלקוח נראה שאין חשש, כיוון שאף אחד לא מציע הצלחות בטוחות בהשקעות בשוק ההון. אולם, אם חלק מהמכירה מצריך לשקר - אסור לעבוד בעבודה זו. תבדקי היטב מה בדיוק תצטרכי לומר. ובד"כ, החברה תרצה שהלקוח ירוויח, כי באופן כזה הוא ימשיך להשקיע.

בקשר לכינוי - איני מבין מה בדיוק מסתתר בהצעה זו, הרי אדם לא מחליט להשקיע בגלל השם של מוכר השירות. אולי מדובר על בחירת שם לועזי שמתאים לקהל היעד, ונוסך תחושה של חברה מקומית.

ברכה והצלחה

יוגב כהן
הר ברכה

לאחר עיון בקישור שנשלח אליי בתגובה, ניכר שהעבודה הזאת לא טובה! וכדאי שתתרחקי משם.