עבודה זרה

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 29/08/16 17:36 כה באב התשעו

שאלה

שלום

ההודים נוהגים להציג את סמלי העבודה זרה שלהם בכל מיני מוצרים שלהם כגון בדים עם הדפסים של פילים וכדומה (מפות, שמלות)

האם מותר לי לתלות בד עם הדפס של פילים קטנים בצורת מנדלה על הקיר? (אבא שלי אמר לי שאם ההודים נוהגים לתלות בד על הקיר עם פילים בשביל עבודה זרה זה נחשב למנהג כשל הגויים וזה אסור, אך אני לא יודעת אם יש להם מנהג כזה..)

תודה רבה

תשובה

אכן אביך צודק אם זה דבר שדרך לעבוד אותו, היינו להשתחוות לפניו וכד'. אמנם אם וילון זה משמש רק לנוי גם אצלם אין בכך איסור, אא"כ זה נעשה בבמיוחד לצורך בית תיפלותם (היינו בית עבודה זרה שלהם), שיש לנו איסור ליהנות מעבודה זרה ומשמשיה (היינו כל מה שמשמש אותה ונעשה לכבודה.
למיטב ידיעתי ההודים אינם עובדים ע"ז לפילים, אלא 'רק' לשטויות אחרות כגון פרה, פסלים ושאר הבלים, ולכן הדבר מותר אע"פ שיוצר בהודו ע"י עובדי ע"ז.