עבודה זרה או לא?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/10/04 12:35 ל בתשרי התשסה

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום,

אני מתעניין בתרבויות ומיתולוגיות עתיקות, לכן רכשתי קלפים של מצריים העתיקה. הקלפים אמורים לשמש לחיזוי העתיד - אך כמובן שאינני משתמש בהם ךצורך זה, אלא רק לשש נוי וההיתעניינות שיש לי בתרבות המצרית העתיקה. על הקלפים יש ציורים של פסלי האלילים של מצרים העתיקה אך הם קצת מחוקים (כדי ליצור אפקט עתיק) כך שהאלילים לא מצויירים בצורה ברורה. הרקע של הציורים בקלפים הודפס בזהב אמיתי כך שאם אאלץ לזרוק אותם יהיה בזה חסרון כיס גדול, אך מצד שני יכול להיות שהזהב מקנה כבוד לאלילים (או מזכיר את חטא העגל).

ברצוני לדעת מה עלי לעשות איתם,בהתחשב בעובדה שעבודת האלילים הזו של מצרים העתיקה כבר חלפה מן העולם?

תודה מראש.

תשובה

בסד
שלום רב
מסתבר משאלתך שאין היום בעולם מי שעובד עבודה זרה זו.כמו כן גם מדפיסי קלפים אלו לא ממאמיני ע"ז זו.
על כן אין בהמצאותם של ציורים אלו מישום ע"ז.
אולם נראה לי שאין לנו להחזיקם בירשותנו ,אלה למטרות למודיות בלבד וזאת כדי להדריך או ללמד לצורך פרנסה. וכדומה

בברכה.