עבודה בחוה"מ פסח

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 28/03/12 17:19 ה בניסן התשעב

שאלה

שלום לרב,

הנני מועסק כשנה ולקראת חג הפסח המתקרב עולה השאלה האם מותר לי להגיע למקום עבודתי בחול המועד בידיעה שהמקום לא יהיה כשר לפסח?

בברכה,

בני

תשובה

שלום וברכה!

השאלה גדולה הרבה יורת - האם בכלל מותר לעבוד בחול המועד. התשובה היא - בעיקרון יש איסור מלאכה גם בחול המועד אם לא מדובר במלאכות לצורך המועד. לכן לכאורה יש בעיה לצאת לעבודה באופן עקרוני. אך אם הפרנסה תפגע באופן משמעותי ואין שום דרך לצאת לחופש בחול המועד, ניתן להתיר לעבוד בחול המועד, אלא למעט במלאכה ככל האפשר.

אם כבר יוצאים לעבודה ןהמקום אינו כשר לפסח, אז מותר לעבוד במקום הזה כל עוד זה לא חמץ שלך ואינך מציע ולא מביא חמץ לאף אחד וגם אתה נזהר שלא לאכול דבר במקום העבודה, אלא מהאוכל שלך הנמצא בכלים שלך והרחק ממקום של חמץ.

חג פסח כשר ושמח,

חיים בריסק