סרטים

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 28/11/12 12:55 יד בכסלו התשעג

שאלה

שלום הרב,

רציתי לברר כמה נק' בנושא צניעות לגבי צפייה בסרטים.

אני ב"ה זוכה ולומד די הרבה ונמצא ברמה יחסית גבוהה..משתדל ממש לשמור על קלה כבחמורה.

לפעמים אני רואה סרט/ סדרה כדי קצת להתאוור או בזמן פנוי-לא על חשבון לימוד תורה.

אני משתדל שהרב יהיה כמובן כמה שיותר נקי ולא יסבוב סביב נושאים רומנטיים וכד'.

אך אינני מצליח לוותר על כך לגמרי וזה אף גורם לי למין מחנק וסגירות לבטל את ההנאות האלו.

אשמח אם הרב יכתוב את עיקר הדין בשאלות,על מנת שאוכל לדעת איך להתמודד עם המצב:

1. לבוש- אינני מתמקד בשחקניות,אך רציתי לדעת אם למשל אני רואה בכלליות בחורה שלבושה בצורה לא כ"כ צנועה (בלי מחשוף מדי או משהו כזה)..האם זה אסור? כי כך רוב הבנות לבושות.

2. במקרה שיש משהו לא צנוע (בד"כ זה מקס' נשיקה או משהו כזה) אני מסית את המבט או פשוט מעביר- האם זה אסור? זה בגדר " רשע שמכניס את עצמו לנסיון"

(למרות שאני רואה זאת בסוג של ליכא דרכא,כי זה באמת משהו שיעיק עלי אם אשלול הכל).

3. במידה והשחקנים דיברו על משהו שממנו משתמש דבר לא צנוע (למשל,שבחור אמר לבחורה שהוא מפחד שהקשר מתקדם מהר מדי וכד' והשתמע מכך שהם היו בלילה ביחד..כמובן שלא הראו שום דבר מכך).

יש לציין שאני ממש משתדל לברור את הסרטים /סדרה ורואה שבאמת אני מגיע למקום שהצפייה לא מותירה בי הרהורים רעים (במקרים ששאלתי לעיל).

אשמח אם הרב יביע את דעתו תוך התחשוב במצב.

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

מצטער על האיחור בתשובה יישר כח על ההתקדמות בעבודת ד´ בכל המישורים.
לגבי השאלה: כפי שאתה עצמך רומז בשאלתך, אתה מבין לבד שכל השאלות פה הן בדיעבד. כל צורת הבילוי של ראיית סרטים היא בעייתית (ואגב, לא רק מצד צניעות אלא הרבה יותר מצד עולם דמיוני ומערבי השוטף את האדם כתוצאה מכך) ובכל ליבי אני ממליץ לך לסגל אט אט צורת בילוי אחרת.
מכל מקום מבחינה הלכתית טהורה, לעניות דעתי, לשאלה הראשונה התשובה היא חיובית, ככל הסתכלות על אישה שלא לצורך הנאה שמותרת (כדוגמת הסתכלות במוכרת בחנות לצורך הקנייה). קשה לי קצת לראות איך הכלל הזה מתיישם בסרטים, כי שם כל הרעיון הוא שהשחקנית תמשוך את תשומת ליבך ולכן הן על פי רוב יפה יותר מהרגיל, לבושה באופן פרובקטיבי, מתוחכם יותר או פחות, וכו´. אבל אם באמת אתה אינך עושה זאת כדי להנות מיופייה והיא לבושה באופן מכובד זה ניתן. וראוי רק לזכור שמידת חסידות (שבמקרה הזה היא כבר על גבול החובה של כל אדם) היא - כמה שפחות להביט על נשים, בוודאי היום, כמובן כאשר זה אינו לצורך מובהק.
לגבי ראיית/שמיעת מראה לא צנוע ואז הסבת המבט - זה לדעתי אסור, כי אתה מכניס עצמך להסתכלות ולו לשנייה של מראה/שמיעת איסור ורק אח"כ מסיב את המבט. וכנ"ל גם רמיזות מיניות.

לסיום רק אעיר, שאני מודע למצב של רבים מאיתנו שגדלו בתרבות המערבית, וגם כאשר מנסים להתעלות בקדושה, קשה להם להתנתק מצורת הבילוי זו שאליה הורגלו במשך שנים. הפיתרון הוא לדעתי א) להפנים היטיב את הנזק הרוחני בצורת בילוי של סרטים וכו´ (וכאמור, הצניעות היא הצד השולי פה. ממליץ לך להביט בסדרת השיעורם הזו כדי להפנים יותר את הבעייתיות מכיוונים שונים:http://www.meirtv.co.il/site/archive_new.asp?cat_id=4087