שאל את הרב

סרוגים.גט לחומרה

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 03/04/10 21:55 יט בניסן התשע

שאלה

ממה שהבנתי(מעיון בסוגיא) לא בכל מקרה של קיום יחסי אישות בין גרוש לגרושתו (גירושין שבוצעו כדת וכדין וכן הנישואין שלפניהם היו כדת וכדין) הגט לא וכשר והזוג יצטרך חד משמעית גט לחומרה.

אשמח לדעת באילו מקרים או תנאים לדוגמא אין צורך בגט לחומרה על אף שהיו יחסי אישות בשגגה בין גרוש לגרושתו ולאחר פרק זמן של מס' חודשים מהגט עצמו.

מציאות זו הוצגה בסידרה "סרוגים" וגרמה להדים רבים בקרב הציבור ואשמח באם תוכלו לשפוך אור על מציאות שכיחה ולא רצויה שכזו.תודה.

תשובה

שלום רב
מקורה של הלכה זו הוא בדברי התורה העוסקים בגירושין, בהם נאמר - 'וכתב לה ספר כריתות ונתן בידה ויצאה מביתו... והלכה והיתה לאיש אחר'.
נחלקו התנאים לגבי אדם שגירש את אשתו ולאחר מכן היא לנה עימו בפונדק (גיטין פרק שמיני) האם צריכה ממנו גט שני או לא.

להלכה נפסק (שו"ע, אה"ע, קמ"ט, א') כי במקרה בו קיימו בני הזוג הגרושים יחסי אישות קודם נישואיה לאחר, הרי שהיא צריכה לקבל ממנו גט נוסף.

ישנו דיון ארוך בין פוסקי זמננו האם להתייחס לחזקה 'אין אדם עושה בעילתו בעילת זנות' (כלל הלכתי שממנו נובע שכל יחסי אישות כוונתם לשם קידושין כדת משה וישראל) כחזקה גם בזמננו, ולאור זאת יש שרצו למנוע מגט במקרים בהם לא היו עדים על הביאה.

מעבר לכך, פוסקים ודיינים יושבים על מדוכות המציאות הזו מפעם לפעם, ושוקלים בדעתם שיקולים שונים בהתאם לרוחב דעתם ולמובא בפניהם. אם ישנו מקרה ספציפי, עצתי היא להביאו בפני גדולי הרבנים ולשמוע דעתם

כל טוב

אורי

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות