ספר תורה

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 03/07/06 20:44 ז בתמוז התשסו

שאלה

בספר דברים פרק כג' פס' ב' כתוב:"לא יבוא פצוע דכא"

דכא באלף ואילו בספר תורה ספרדי כתוב דכא בהא.

האם מותר לאשכנזי לקרוא בספר הזה למרות שהוא יודע שרשום שם דכא בהא?

וגם אני בבני עקבא שבט הרוא"ה ועכשיו נכתב לנו ספר תורה חדש- ספר תמני. ובררתי קצת ואמרו לי שיש הבדל בכמה מקומות חוץ מהכתב.

האם אני יכול לקרוא בספר הזה כשהוא יכנס לסניף?

תודה.

נתנאל.

תשובה

בס"ד

שלו' רב,
השאלה הזו היא שאלה גדולה (אגב לא כל בכל הספרים האשכנזיים כתוב דכא)בכל אופן לא ראינו אף פעם שימנעו תלמידי חחכמים מעדה אחת מלעלות לתורה בספר תורה של עדה אחרת וכבר פסקו גדולי דורנו הגר"ע יוסף בשו"ת שלו הציץ אליעזר ואחרים שאין בזה מניעה.לכן הנך יכול לקרוא בספרי התורה האלו בסניף.
בברכת התורה
אחיה שלמה אמיתי