ספר תורה שנפל

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 26/06/11 23:35 כד בסיון התשעא

שאלה

ביום שישי האחרון אני ועוד אחד הלכנו לבית הכנסת לבדוק את הספר תורה שהוא מכוון לקריאה ,ואז ברגע בו הוא הרים אותו,הספר נפל [ספר תורה ספרדי] ואז התברר שאחד הידיות שלו שבורה והקלף של הספר יצא והתגלגל על הרצפה של הבית כנסת

איך עלי לנהוג? הספר תורה לא נפל מידי,אך ראיתי את המקרה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום.
ראה בכתובת:
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=1657
בכותרת "דין ספר תורה שנפל".

ונראה לי עוד שהעיקר הוא התשובה וחשבון נפש איך קרה המקרה ואיך לא ישנה.
ובבחינת זאת, לתקן כל הדרוש תיקון ולחדש כל הצריך חידוש. ארון הקודש ושאר הספרים בכלל, ובפרט אותו ספר תורה ונרתיקו שנפלו.

בברכה,
אוריה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן