ספר תהילים

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 21/08/06 22:01 כז באב התשסו

שאלה

שלום . שלחו לי הודעה שאם יש לי ספר תהילים שעליו יש תמונה של רב או שם של מפלגה או משהו ספר זה פסול וצריך לגנוז אותו האם זה נכון ? יש לי ספר תהילים אחד שנתנו לי בבחירות ש,ס שהם בעצם פרסמו את עצמם שם ושמו תמונה של אחד הרבנים . ויש לי גם ספר תהילים שהחנות עשתה עליו פרסום איכן היא נמצאת ומה אפשר לקנות שם חוץ מתהילים האם הספרים האלה הם באמת פסולים ויכולים רק להזיק לי ?

בתודה מראש תמר

תשובה

שלום
לא שמעתי על בעיה כזו. אומנם לדעתי אין זה ראוי לעשות את התורה אמצעי לפרסום וכי יש ללמוד ולהפיץ תורה לשם שמיים אך גם אם לא כך היו פני הדברים (אם אכן זה כך) אין הדבר מונע את לימודנו שיהא לשם שמים. רק ספר תורה שנכתב לשם ע"ז פסול

בברכה
אלישע פיקסלר