ספר תהילים

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 28/10/15 10:34 טו בחשון התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב.

ביום ראשון בני בן השנתיים וחצי עבר ניתוח מתוכנן וב"ה מוצלח.

באופן קבוע הוא ישן עם ספר תהילים ליד הראש ולניתוח הבאתי ספר תהילים קטן וביקשתי שיהיה לידו, מכיוון שזהו ניתוח בהרדמה מלאה.

כשהוא התעורר הוא בכה מאוד ואני ובעלי היינו לחוצים מאוד. העברנו אותו למחלקה להתאוששות וכנראה ששכחנו את ספר התהילים על מיטת הניתוח.

בעלי חזר הבוקר למחלקה הכירורגית לראות האם מצאו את הספר אך הם לא מצאו, ולדעתי ייתכן וקיפלו אותו יחד עם המצעים לכביסה וכעת אין לי מושג היכן הוא.

אני מוטרדת מכך מאוד מפאת קדושת הספר, אך באותו זמן כשבני התעורר מהניתוח הייתי כל כולי עם תשומת הלב אליו ושכחתי לקחת את הספר חזרה.

מה עליי לעשות כעת?

תודה.

תשובה

אין דבר שאפשר לעשות.
אין עבירה בכך ששכחת ספר תהילים.
ואם אכן הספר הגיע לכביסה, הרי שגגה הייתה בידי מי שלקח אותו וזרק אותו לכביסה.
הדבר הנכון ביותר הוא להיות עם בנכם. להתפלל לרפואתו הסופית. ובסיום אי"ה, להודות לקב"ה על החסדים שאי"ה גמל ויגמול עמכם.