ספר הזוהר

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 15/12/01 19:53 ל בכסלו התשסב

שאלה

על פי המסורת, ספר הזוהר נכתב בידי התנא רשבי. כיום, המחקר טוען שהספר נתחבר בימי משה דה לאון או בתקופתו, וודאי שאינו ספר שנכתב בימי התנאים. האם אנו מתעקשים לומר שאכן כתיבתו התקיימה בימי רשב"י? האם ניתן לומר שהמסורות עברו בעל פה ונכתבו בידי אחד מהראשונים? והאם זה מוריד מחשיבות וסמכות הספר בעינינו?

תשובה

עיין בהרחבה בספרו של הרב הלל צייטלין "בפרדס החסידות והקבלה" (דן בפירוט רב בנושא ספר הזוהר ודרך הגעתו לידינו). באם לא תמצאנו כתוב לנו, ונכתוב לך את עיקרי הדברים.

את התשובה כתב צוות שו"ת ישיבת ההסדר "מעלות יעקב"