ספירת העומר

חדשות כיפה הרב אלעזר אהרנסון 04/05/05 17:33 כה בניסן התשסה

שאלה

לרב שלום,

1)אני אשכנזי שלם, באיזה ימים שבספירת העומר מותר לי להתגלח?

2)לפני ספירת העומר אומרים:"לשם יחוד קודשא בריך הוא ושכינתה בדחילו ורחימו ליחד שם י"ה בו"ה ביחודא..."

מה אני צריך להגיד שאני מגיע למילים"י"ה בו"ה??

תשובה

1. מותר להסתפר ולהתגלח ביום העצמאות (להתגלח מעט לפני השקיעה, כדי לבוא לתפילה החגיגית של יום העצמאות מגולח ומסודר), וכן מיום ל"ג בעמר והלאה.
יש שנהגו שלא להסתפר מר"ח אייר ועד ג' בסיוון (ואז מותר להסתפר ולהתגלח גם ביום העצמאות וגם ביום ירושלים), אך ברוב הקהילות לא פשט מנהג זה, אלא כפי שכתבנו.

2. "לייחד שם יוד קי בואו קי" (קי = כמו שנשמעת האות K באנגלית, והכוונה היא לאות ה' בעברית).
משמעות הדברים: שם ה' המפורש מורכב כידוע מארבע אותיות. שתי האותיות הראשונות - יוד קי, מכוונות כנגד מציאות ה', ושתי האותיות האחרונות - ואו קי, מכוונות כנגד שכינתו. "לייחד שם י"ה בו"ה" משמעותו דומה ל"לשם ייחוד קודשא בריך הוא ושכינתיה.