ספירת העומר

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 03/04/18 22:09 יח בניסן התשעח

שאלה

שלום .

בספירת העומר אני יודע שמותר להתגלח בראש חודש.

האם בכוונה היא ביום רביעי (ערב ראש חודש)או רק למחרת ביום חמישי ?

מאיזו שעה מותר להתגלח ?

וביום העצמאות גם ממתי מותר להתגלח ?

תודה רבה .

שאול .

תשובה

שלום

כיום לא נוהגים להסתפר לקראת ר"ח אך לעניין גילוח היות וי"א שכיום אין בכלל איסור גילוח בספירה ניתן להתגלח לקראת ערב יום רביעי וכן ביום העצמאות ראוי להתגלח בזמן שרגילים ללבוש בגדי חג דהיינו לקראת הערב.

ולהלן הרחבה בשאלתך מספר פניני הלכה זמנים מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועיין בספר באתר ישיבהhttp://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=133

לעמוד ספירת העומר