ספירת העומר

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 08/05/01 11:06 טו באייר התשסא

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה!

האם לבנות תימניות מותר לספור ספירת העומר עם ברכה?

(ידוע לי שהספרדיות לא נוהגות לברך, אך מה עם תימניות?)

תשובה

אורנית שלום רב
לכאורה שאלתךתלויה בהבנת דברי הרמב"ם. אם מנהגך הוא כאותם תימנים שבכל דבר מכריעים כדעת הרמב"ם.
בהלכות ציצית פ"ג הלכה ט כתב הרמב"ם :
"נשים שרצו להתעטף בציצית מתעטפות בלא ברכה, וכן שאר מצוות עשה שהנשים פטורות מהן, אם רצו לעשותן בלא ברכה אין ממחין בידן"
יש לדייק בדבריו - הרמב"ם אינו מדבר כאן על מצוות עשה השזמן גמרן אלא מגדיר זאת בתור מצוות עשה שהנשים פטורות מהן ולכן הוא מביא זאתדוקא בהלכות ציצית.
לכן נראה לדייק מכאן שלדעתהרמב"ם דוקא אותן מצוותשנשים נוהגותשלאלעשות כגון תפילין ציציתוכדומה אסור להןלברך על זה אבל אם יש מצווה שהאשה קבילה על עצמה או שנשים רבותנוהגות לעשות אותה - כגון ספירת העומר אז לדעת הרמב"ם יכולה לברך

בברכה נאמנה
הרב אורן