ספירת העומר לנשים

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 03/04/18 22:17 יח בניסן התשעח

שאלה

שלום רב,

האם הלכות ספירת העומר חלות על נשים?

האם מותר או אסור לנשים להסתפר בספירת העומר?

האם מותר לצבוע את השיער ולעשות פן בלי תספורת?

תודה

תשובה

שלום

ספירת העומר עצמה היא מצווה שהזמן גרמה ולכן נשים פטרות אך מנהגי האבל הם על מות תלמידי ר"ע ושאר פורענויות ולכן הם חלים גם על נשים כדין הצומות ולכן גם על נשים יש איסור להסתפר היות ומדובר במעשה משמח שאיננו שיגרתי אך צביעת שער מותרת היות ומדובר במנהג ואיסור זה לא נזכר במפורש בדברי הפוסקים

ולהלן הרחבה וביאור בנושא זה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"אhttp://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=133