ספוג כלים לשבת

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 18/03/14 18:52 טז באדר ב'

שאלה

שלום לרב. לאחרונה אושר ספוג מיוחד לשטיפת כלים בשבת על ידי מכון צומת. אני שאלתי את רב עירי לגביו והוא אישר להשתמש בו. לעומת זאת אחותי פנתה לרב בצרי שאסר מכל וכל. האם יש הבדל בפסיקות בן רבנים אשכנזים לספרדים בעניני הלכה בענין זה??? :וכיצד עלי לנהוג..אנחנו משפחה אשכנזית. בתודה מראש.

תשובה

שלום,

אם זה אושר ע"י מכון צומת, ורב העיר אישר, מה יש לך עוד לברר? אפשר להשתמש.
אם מישהו אחר הולך לפי רב אחר והוא אסר לו, שהוא לא ישתמש, זה לא נוגע אליך.

ברכה והצלחה.