סעודת מצווה לאבלים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 10/08/09 15:40 כ באב התשסט

שאלה

בני נפטר בכ חשוון התשסט אחד עשר חודש נופל בכ תשרי יום ה חול המועד סוכות מה הנוהג לגבי עליה לקבר ולסעודת מצווה

תשובה

בבנין ירושלים תנוחמו.

בחול המועד אסור ללכת לבית הקברות.

הליכה לבית הקברות ביום אחד עשר חודש אינה חיוב ואינה מצוה. כמו כן סעודה בתום 11 חודש היא מנהג חלק קטן מיהודי צפון אפריקה או אנשים הנוהגים בדרך הסוד - אתה יכול לערוך סעודה כזו בסוכתך, אני ממליץ לך שלא.
בכלל סיום 11 חודש הוא אינו תחנה המוזכרת בהלכה אלא מנהג להפסיק אמירת קדיש על ידי בני הנפטר. יש המפסיקים לגמרי ויש המפסיקים לכמה ימים.

כאשר נפטרה בתי ז"ל לא ציינו את ה 11 חודש בשום דרך שהיא. אני, אביה, המשכתי לומר קדיש 12 חודש.

מה שבודאי נכון הוא להרבות לימוד תורה וצדקה לע"נ בכל השנה ולכן אם זה חשוב לכן - תנסו לארגן באותו יום לימוד ושיעורים לע"נ בבית כנסת או בסוכה.

אתה יכול להתקשר ולשוחח איתי בנושא בכל עת שתרצה

המקום ימלא את חסרונכם
דוד לוי