סעודה משחתית

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 09/06/04 17:35 כ בסיון התשסד

שאלה

רציתי לשמוע את דעת הרב לגבי שני סוגי מפגשים

סעודות משפחתיות ולגבי סעודות בין משפחות של תלמידי חכמים ידידים, מה צריכה להיות ההנהגות בשני סוגי המפגשים הללו, קרי, צורת הישיבה, שנית האם תתכן שיחה על דא ועל הא בין הגברים והנשים באופן חופשי, או שישנם נושאים מסוימים שעליהם מדברים בצירוף הנשים, כגון התיעצות מקצועית של אשת החבר עם חבר בעלה, וישנם כאלו שלא? וכיצד יש לנהוג בעת שמשוחחים עם אשת חבר בסיטואציות מעין אלו. אשמח אם תצרף לתשובתך גם מקורות הלכתיים.

בתודה, שלום צ.

תשובה

שלום רב:
יש להקפיד לשבת בצורה צנועה כך שגבר ישב ליד גבר וכן להיפך, כמו כן חשוב גם לעשות מאמץ שגם ממול ישב גבר מול גבר וכו' אין ספק שהאווירה צריכה שתהיה רצינית ולא של קלות דעת וכמו כן יש להקפיד לא להרבות בשיחה עם האשה וכמו כן הנושא של שמירת העינים.
בכבוד רב: מיכאל ברום.