סמכות של הכשרות רבנית

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 10/09/02 12:16 ד בתשרי התשסג

שאלה

כבוד הרב !

אני רוצה לדעת בנושא כשרות של אוכל

האם נתן לסמוך על כל הכשר שהרבנות הראשית של כל עיר ועיר כי היה לי וויכוח עם משהוא בנושא הצפציפי הזה.

הוא טוען שאם אני לא אוכל בדץ אז זה לא בסדר.

אני עליתי לארץ לפני 6 שנים ואני חשבתי שבארץ אין מחלוחקת בין הרבנים שנותנים כשרות.

אני לדעתי חושב שאנחנו עם אחד ולא חושב שאם אל אכלתי בדץ אני עברתי על ההלכה.

האם כבוד הרב חושב שאני טועה או יש מה לתקן בדברים שאני חושב?

אני מודה לך

תשובה

שלום.

באופן כללי כל הכשר שניתן על ידי רבנות מוסמכת מוחזק כהכשר טוב ואפשר לסמוך עליו.

לצערינו, כמו בכל תחום בחיים, גם כאן מתגלות מידי פעם מעידות. אם באמת נודע לנו על הכשר מסויים שאינו טוב, (ולענין זה אין זה משנה אם הוא של הרבנות הראשית או של הבד"ץ), אז כמובן יש לחשוש ולא לאכול ממנו.

ישנם כאלה שרוצים להחמיר על עצמם בכל מיני תחומים. יתכן שבדברים מסויימים הכשר הבד"ץ מחמיר יותר. אך אין חובה על כל יהודי להחמיר בכל חומרה, ובודאי שאין מקום לומר שמי שלא אוכל רק בהכשר מסויים עובר עבירה.

אנו שמחים שהגענו לארץ ישראל, ויש לנו רבנות ראשית שמסדרת את ענייני הכשרות באופן ממלכתי.

שנה טובה וכל טוב.