סמארטפונים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 30/05/13 17:57 כא בסיון התשעג

שאלה

בס"ד

האם זה נכון שגדולי הדור פסקו שמכשירי הסמארטפון הם בגדר "ייהרג ואל יעבור" שאסור להשתמש בהם?

תשובה

שלום רב

לא מוכר שיש מגדולי הדור שפסקו כך. בכל אופן, גדולי הדור לא יכולים להגדיר עבירות שהן בגדר ייהרג ואל יעבור, מעבר לשלוש מצוות שקבעו חז"ל, או על כל המצוות כאשר מדובר בשעת השמד. בשימוש בסמארטפון אין משום שלושת המצוות הללו, ואין זו שעת השמד.

לעיתים משתמשמים בטרמינולוגיה חריפה כשרוצים להיאבק בתופעה שרווחת בציבור. ככל הנראה זה המקרה עם ה'פסיקות' שראית. כך או כך כדאי לבדוק מי עומד מאחורי פרסומים.

אריאל
(המשיב אינו רב)