סליחה

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 27/09/09 01:08 ט בתשרי התשע

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב.

לצערי אני חוטאת הרבה בלשון הרע ואני משתדלת לעבוד על זה ומנסה וזה קשה..

עכשיו לפני יום כיפור- איך אני יכולה לבקש סליחה מכל מי שריכלתי עליו לצערי? אני יודעת שאני ממש ייפגע במי שאני אתוודה לפניו, האם להפסיק עם זה ולחזור בתשובה שלמה כלפי הקב"ה זה מספיק?

גמר חתימה טובה.

תשובה

בוקר טוב ושנה טובה

יישר כוחך שאת משתדלת לעבוד על תיקון הדיבור, ומנסה להתקדם בכך כל השנה ובפרט בערב יום הכיפורים.

כבר אמרו חז"ל ש'..כולם באבק לשון הרע', ובאמת - מדובר בחטא נפוץ ביותר בכל חברה שהיא.

ה'חפץ חיים' עמד על כך וכתב את ספרו לצורך זה, אך עדיין כולנו מתקשים בדבר מאוד.

חשוב, כמובן, לחזור בתשובה שלמה לפני הקב"ה ולהשתדל לפנות גם על עצמנו ונפשנו ביום זה.

בערבו של יום הכיפורים ראוי לבקש סליחה ממי שפגענו בו, ועבירות שבין אדם לחבירו אין יום הכיפורים עד שירצה את חבירו.

מאידך, צריך שלא יצא שכרך בהפסדך ובקשת הסליחה תרבה אהבה ולא ההיפך, חלילה.

שנה טובה ומתוקה

אורי